Dušená vepřová panenka se zeleninou

Jemná vepřová panenka dušená v olivovém oleji, s mrkví a brokolicí je perfektní volbou pro vaše každodenní hlavní jídlo.

  • 60 min
Dušená vepřová panenka se zeleninou

Ingredience

  • 1 lžíce Podravka přísady do jídel Natur
  • 600 g vepřové panenky
  • sůl
  • 5 lžíce oleje na vaření
  • 2 stroužky česneku
  • 450 - 500 g brokolice
  • 250 g mrkve
  • 4 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Vepřovou panenku omyjeme, odstraníme veškerý tuk nebo šlachy. Do masa vetřeme přísadu do jídel Podravka Natur a pokapeme olivovým olejem. Maso necháme asi 30 minut odpočinout.
  2. Mezitím nakrájejíme mrkev a brokolici. Vodu v hrnci přivedeme k varu a přidáme nakrájenou mrkev. Po 10 minutách přidáme brokolici. Jakmile bude brokolice jasně zelená a křupavá, odstraníme z plotny a scedíme.
  3. Do pánve se zahřátým olejem přidáme prolisovaný česnek a scezenou zeleninu. Za stálého míchání krátce restujeme.
  4. Zbývající olej zahřejeme v druhé pánvi, přidáme naloženou panenku a opečeme ji ze všech stran. Snížíme teplotu, přilijeme trochu vody, zakryjeme a pokračujeme v dušení dalších cca 20 minut. Vepřová panenka by měla zůstat měkká a uvnitř růžová.
  5. Panenku nakrájíme a podáváme s restovanou zeleninou.

Rada: Panenka tvoří štíhlý řez vepřového masa s nízkou kalorickou hodnotou. Kořenící směs na kebab a gyros v kombinaci s trochou oleje vytvoří perfektní měkké a šťavnaté maso.