Dušená vepřová panenka se zeleninou
- Recept od coolinarika.com -Jemná vepřová panenka dušená v olivovém oleji, s mrkví a brokolicí je perfektní volbou pro vaše každodenní hlavní jídlo.
Příprava
Vepřovou panenku omyjeme, odstraníme veškerý tuk nebo šlachy. Do masa vetřeme přísadu do jídel Podravka Natur a pokapeme olivovým olejem. Maso necháme asi 30 minut odpočinout. Mezitím nakrájejíme mrkev a brokolici. Vodu v hrnci přivedeme k varu a přidáme nakrájenou mrkev. Po 10 minutách přidáme brokolici. Jakmile bude brokolice jasně zelená a křupavá, odstraníme z plotny a scedíme. Do pánve se zahřátým olejem přidáme prolisovaný česnek a scezenou zeleninu. Za stálého míchání krátce restujeme. Zbývající olej zahřejeme v druhé pánvi, přidáme naloženou panenku a opečeme ji ze všech stran. Snížíme teplotu, přilijeme trochu vody, zakryjeme a pokračujeme v dušení dalších cca 20 minut. Vepřová panenka by měla zůstat měkká a uvnitř růžová. Panenku nakrájíme a podáváme s restovanou zeleninou.
Rada: Panenka tvoří štíhlý řez vepřového masa s nízkou kalorickou hodnotou. Kořenící směs na kebab a gyros v kombinaci s trochou oleje vytvoří perfektní měkké a šťavnaté maso.