Pikantní kuře s čínským zelím
- Recept od coolinarika.com -Naservírujte si kus krásného restovaného kuřecího prsa na lůžku z orientálního čínského zelí.
Příprava
Očistěte, opláchněte a osušte kuřecí prsa. Posypejte je kořenící směsí Podravka Natur na zlaté kuře a jednou lžičkou chilli vloček. Koření pořádně vetřete do kuřete. Přeneste na prkénko a přikryjte fólií. Pomocí paličky naklepejte kuřecí prsa přes fólii, dokud nebudou mírně zploštělá. Nechte kuře cca 30 minut odpočinout. Čínské zelí nakrájejte najemno a přidejte cibuli nakrájenou na kroužky. Zelí i cibuli vložte do velké mísy. V jiné, menší míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a citronovou šťávu. Dresingem přelijte čínské zelí a cibuli. Přidejte jednu nadrobno nakrájenou chilli papričku, hrst nasekaného koriandru, trochu soli a mletý černý pepř podle chuti. Dobře promíchejte. Ve velké pánvi zahřejte tři lžíce oleje, přidejte marinované kuře a restujte na mírném ohni, dokud nezíská propečenou zlatou barvu. Uspořádejte smažená kuřecí prsa na lůžku z čínského zelí a servírujte.
Rada: Když restujete kuřecí prsa, zahřejte olej tak, aby nebyl příliš horký. Kuře se tak nepřichytí na pánev.