Pečené ryby s rajčaty, olivami a kapary
- Recept od coolinarika.com -Připravte filety mořského okouna s kapary a černými olivami. Podávejte je se salátem z bílých fazolí a špenátem. Vychutnejte si toto báječné středomořské jídlo!
Příprava
Ryby umyjte a osušte papírovou utěrkou. Plech (40 x 30 cm) vyložte pečícím papírem a na něj položte rybí filety (stranou s kůží dolů). Zalijte je olivovým olejem a posypejte polévkovou lžící Podravka přísady. Omyjte rajčata a odstraňte semínka. Vypeckujte olivy. Jemně nakrájejte rajčata, kapary a černé olivy, nebo je jednoduše vložte do mixéru. Rovnoměrně rozložte směs přes filety. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 15 minut. Umyjte špenát, odstraňte stonky a jemně jej nasekejte. Přidejte uvařené bílé fazole, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř podle chuti. Lehce salát promíchejte a podávejte s pečenou rybou.
Rada: Pokud nemáte rádi čerstvý špenát, povařte jej půl minuty, sceďte a promíchejte s fazolemi.