Salát z brambor a mrkve na marocký způsob
- Recept od coolinarika.com -Tento jednoduchý pokrm z brambor podávaný s lahodnou smetanou, majonézou a česnekovým dresingem vás v mžiku přenese do marocké restaurace.
Příprava
Očistěte, omyjte a osušte brambory. Každý brambor překrojte na polovinu. Mrkev oloupejte, umyjte a nakrájejte na kousky. Brambory a mrkev vložte do pekáče. Posypte kořenící směsí, pokapejte olivovým olejem a dobře promíchejte. Pečte dozlatova v mírně vyhřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 50 až 60 minut. Pečené brambory dejte do servírovací mísy, přidejte okapané olivy, nasekanou petrželku a promíchejte. Připravte dresing ze zakysané smetany, majonézy, utřeného česneku a nakrájených lístků koriandru. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Dresing přidejte do bramborového salátu a servírujte.
Rada: Škrobové brambory jsou těmi nejlepšími pečenými bramborami. Chcete-li zjistit, zda jste vybrali škrobovou odrůdu, bramboru rozkrojte. Trocha lepkavé bílé látky na čepeli nože indikuje vysoký obsah škrobu, což znamená, že jsou brambory ideální pro pečení.