Grilovaná krkovička s pivem

Jednoduše a rychle ugrilovaná krkovička s grilovanou zeleninou a pivem je ideálním jídlem pro váš oblíbený piknik. Potěší nejen muže.

  • 30 min
Grilovaná krkovička s pivem

Ingredience

  • 1 kg plátků krkovičky (2 cm silné)
  • 25 g přísada do jídel Podravka nebo Podravka Natur
  • olej
  • 200 ml černého piva

Příprava

  1. Krkovičku potřeme marinádou z přísady do jídel Podravka (Natur) a oleje. Necháme asi 30 minut odležet, pak opékáme na mírném ohni na předehřátém grilu a během přípravy poléváme pivem, dokud se maso neopeče pěkně dohněda.
  2. Jakmile je krkovička hotová, vložíme ji do uzavíratelné nádoby, kterou necháme zakrytou a v teple, dokud jídlo nebudeme podávat. Chutě se tak krásně propojí a rozvinou.

Servírování: Podávejte například s grilovanou zeleninou.

Rada: Zkuste dát na gril pod maso 1 až 2 větvičky rozmarýnu, chuť masa pak bude ještě bohatší. Nezapomeňte na každém kousku masa naříznout blány, jinak během grilování maso ztvrdne.