Pražma královská s bramborami a jarní cibulkou
- Recept od coolinarika.com -Grilovanou rybou ochucenou rozmarýnem a olivovým olejem, podávanou s chutnými vařenými brambory, vytvoříte klasické jídlo ve středomořském stylu.
Příprava
Směsí Podravka přísady a olivového oleje potřeme kůži ryby. Necháme pár minut odležet. Rybu upečeme na rozpáleném grilu za pravidelného potírání rozmarýnovou větvičkou namočenou ve směsi olivového oleje a Podravka přísady do jídel. Mezitím si připravíme pesto z jemně utřeného česneku a listů petrželové natě. Brambory uvaříme ve slupce, necháme lehce vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, zakápneme olivovým olejem a balzamikem a promícháme.
Servírování: Hotovou rybu potřeme připraveným pestem, zakápneme olivovým olejem a podáváme s bramborovým salátkem.
Rada: Abyste zabránili připečení ryby k mřížce grilu, potřete mřížku před grilováním olejem a k obracení ryby použijte dřevěné vařečky. Brambory vařte vždy v osolené vodě, tím podtrhnete jejich přirozenou nasládlou chuť. Brambory vařené ve vodě bez soli jsou chuťově velmi nevýrazné.