Pražma královská s bramborami a jarní cibulkou

Grilovanou rybou ochucenou rozmarýnem a olivovým olejem, podávanou s chutnými vařenými brambory, vytvoříte klasické jídlo ve středomořském stylu.

  • 60 min
Pražma královská s bramborami a jarní cibulkou

Ingredience

  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • 1,5 kg pražmy královské (4-6 ks ryb)
  • větvička rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek petrželové natě
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady do jídel

Salát

  • 600 g brambor
  • sůl
  • 150 g jarní cibulky
  • 100 ml olivového oleje
  • 50 ml balzamika

Příprava

  1. Směsí Podravka přísady a olivového oleje potřeme kůži ryby. Necháme pár minut odležet.
  2. Rybu upečeme na rozpáleném grilu za pravidelného potírání rozmarýnovou větvičkou namočenou ve směsi olivového oleje a Podravka přísady do jídel.
  3. Mezitím si připravíme pesto z jemně utřeného česneku a listů petrželové natě.
  4. Brambory uvaříme ve slupce, necháme lehce vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, zakápneme olivovým olejem a balzamikem a promícháme.

Servírování: Hotovou rybu potřeme připraveným pestem, zakápneme olivovým olejem a podáváme s bramborovým salátkem.

Rada: Abyste zabránili připečení ryby k mřížce grilu, potřete mřížku před grilováním olejem a k obracení ryby použijte dřevěné vařečky. Brambory vařte vždy v osolené vodě, tím podtrhnete jejich přirozenou nasládlou chuť. Brambory vařené ve vodě bez soli jsou chuťově velmi nevýrazné.