Steak na kuskusu

  • 20 min
Steak na kuskusu

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 ml prosecca (nebo červeného vína)
  • Špetka tymiánu
  • Černý pepř
  • 2 vepřové steaky
  • 125 g kuskusu
  • Sůl
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky tekutého koření Podravka Umami

Příprava

  1. Kuskus dejte do mísy, zalijte 250 ml osolené vroucí vody. Nechte 5 minut odstát.
  2. Přidejte olivový olej a kuskus rozvolněte vidličkou. Na omáčku smíchejte tekuté koření Podravka Umami s olivovým olejem, dezertním vínem, tymiánem a hrubě mletým černým pepřem.
  3. Steaky lehce osolte, poté krátce opečte na teflonové pánvi a vyndejte.

Servírování: Na servírovací talíř dejte uvařený kuskus, na něj nakrájený steak, přelijte připravenou omáčkou a podávejte.

Rada: Maso neklepejte, abyste získali steak, ale nakrájejte jej najemno. Po upečení tak bude šťavnatější.