Rumpsteak se zeleninou
- Recept od coolinarika.com -Tyto grilované steaky s opékanými bramborami podávejte svým nejlepším hostům. Pro ještě lepší chuť doplňte steak oblíbeným zeleninovým salátem a trochou jemného Ajvaru.
Příprava
Steaky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Posypeme je kořenící směsí Podravka Natur grill classic a necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Očištěné brambory nakrájíme na větší kusy. Do pánve přilijeme 5 lžic oleje, a jakmile se zahřeje, přidáme brambory. Opečteme je dozlatova. Poté přidáme nakrájenou cibuli, celý stroužek česneku, mletou chilli papričku a rozmarýn. Osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Po chvíli přidáme trochu vody a dusíme dalších 10 minut, dokud brambory nebudou měkké. Steaky grilujeme na rozpáleném grilu nebo vymazané grilovací pánvi cca 3 minuty z každé strany. Steaky musí uprostřed zůstat krásné růžové.
Servírování: Steaky klaďte na zahřátý talíř, přikryjte a nechte je asi 5 minut odpočinout. Podávejte se zeleninou.
Rada: Aby si steak zachoval svou šťavnatost, je důležité, abyste jej před podáváním nechali odpočinout. Vynikající chuť tohoto skvělého steaku podtrhne trocha jemného Ajvaru.