Šneci z hovězí svíčkové
- Recept od coolinarika.com -Sýr, šunka a papriková klobása na pořádném kusu hovězího masa. Vychutnejte si mix masových chutí!
Příprava
Maso očistíme a papírovými ubrousky osušíme do sucha. Svíčkovou podélně nařízneme tak, aby nám po lehkém naklepání vznikl obdélník. Posypeme jej Podravka přísadou do jídel, opepříme a dobře vetřeme do masa. Celou plochu masa z horní strany potřeme Ajvarem a poklademe plátky šunky, klobásy a sýru. Pečlivě zarolujeme do rolády a dobře zpevníme kuchyňským provázkem. Aby se roláda dobře krájela, zapíchneme do rolády každých 2,5 – 3 cm špejli. Odstraníme provázek a roládu nakrájíme mezi zapíchanými špejlemi na plátky. Připravené roládky poskládáme na rozpálený gril nebo na tukem potřenou grilovací pánev. Ogrilujeme z obou stran do zlatova.
Servírování: Podáváme horké s oblohou dle vaší chuti.
Rada: Místo hovězí svíčkové můžeme použít také rumpsteak nebo telecí plec.