Krémové košíčky s ovocem

Malé osvěžující občerstvení připravené s klasickým vanilkovým pudingem a Lino Ladou dozdobte ovocem, které najdete na zahrádce.

  • 50 min
Krémové košíčky s ovocem

Ingredience

  • 275 g polohrubé mouky
  • Těsto
  • 400 g bobulovité ovoce (maliny, jahody, ostružiny, rybíz)
  • 150 g mléčné Lino Lady
  • 30 g cukru
  • 500 ml mléka
  • 1 Dolcela puding premium bourbon vanilka
  • Náplň
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 120 g másla

Příprava

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem (50 g), přidáme vanilkový cukr, žloutky, zakysanou smetanu a máslo (které by mělo mít pokojovou teplotu). Ze surovin by nám mělo vzniknout hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky odležet na cca 30 min.
  2. Tence vyválené těsto vykrajujeme pomocí formiček, měli bychom dostat asi 20 koleček.
  3. Vykrojená kolečka pokládáme do forem na košíčky, tak abychom zakryli dno a okraj formy. Na dně formičky těsto propícháme vidličkou.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut, tak aby byly košíčky pěkně žluté. Než se košíčky dopečou, připravíme si krém.
  5. Pudingový prášek smícháme s trochou mléka a zbylým cukrem (30 g). Zbytek mléka přivedeme k varu.
  6. Připravenou směs vlijeme za stálého míchání do vařícího se mléka a cca 2 minuty povaříme. Když je puding hustý, odstavíme jej z plotny. Následně přimícháme mléčnou Lino Ladu.
  7. Vzniklým krémem naplníme upečené košíčky, dozdobíme ovocem a dáme vychladit do ledničky.

Servírování: Dezert necháme v ledničce, dokud jej nebudeme podávat.

Rada: Místo formy na košíčky můžeme použít i plech na muffiny. Košíčky můžeme dozdobit také šlehačkou.