Bohatá podzimní polévka

V podzimním sychravém počasí máte určitě chuť na horké a husté polévky, které vás zahřejí. Vyzkoušejte například tuto připravenou z cizrny, hub a zelí.

  • 35 min
Bohatá podzimní polévka

Ingredience

  • 240 g uvařené cizrny Lagris
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, mletý pepř
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 200 g nakrájené kapusty
  • 2 kostky Podravka hovězího bujónu
  • 100 ml Podravka pasírovaných rajčat
  • 150 g hub
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100 g cibule

Příprava

  1. Na rozpáleném oleji zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku a přidáme na plátky nakrájenou mrkev. Krátce opečeme, přidáme prolisovaný česnek a nakrájené houby.
  2. Přilejeme pasírovaná rajčata, trochu vody a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 10 minut.
  3. Přidáme víc vody, hovězí bujón Podravka, na nudličky nakrájenou kapustu a sceděnou uvařenou cizrnu. Povaříme asi 5 minut, přidáme v malém množství vody rozmíchaný kukuřičný škrob. Dle chuti osolíme a opepříme.

Servírování: Podáváme horké.

Rada: Pokud se chcete opravdu pořádně prohřát, přidejte do polévky chilli.