Polévka s masovými kuličkami
- Recept od coolinarika.com -Masové kuličky jsou perfektním doplňkem polévky z ječných krup a čerstvé zeleniny, dostanete tak perfektní polévku nejen po vizuální ale i chuťové stránce.
Příprava
Ječné kroupy vaříme dle návodu doměkka. Mleté maso smícháme s pokrájeným chlebem, žloutkem a promícháme. Směs ochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku. Necháme chvilku odležet. Na rozehřátém oleji si dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mrkev na plátky a spolu krátce opečeme. Poté přidáme cca 1 litr teplé vody. Polévku přivedeme k varu a poté přidáme slepičí bujón Podravka. Z masové směsi vytvoříme kuličky a dáme je do polévky. Dále přidáme pokrájenou kapustu a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Před koncem vaření přidáme špenát, uvařené kroupy a dle chuti dokořeníme.
Servírování: Serve warm stew with toast.
Rada: If you like it spicy, you can add Vegeta Maestro chilli to the meatballs or to the stew.