Těstoviny s omáčkou z Ajvaru

  • 25 min
Těstoviny s omáčkou z Ajvaru

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 400 g špaget Podravka
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 1 Sůl, mletý pepř
  • 400 ml smetany na vaření
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g Pórek
  • 8 lžic Ajvaru jemného Podravka

Příprava

  1. Špagety uvaříme al dente.
  2. Pórek nakrájíme na tenké proužky a osmažíme na olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku, Ajvar a vše krátce povaříme.
  3. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a pár minut necháme probublat na plotně.
  4. Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s připravenou omáčkou.
  5. Na závěr posypeme parmezánem.