Šťavnaté hovězí rumpsteaky
- Recept od coolinarika.com -Brandy, jablka, olivový olej, med a Podravka Natur Chilli = zaručeně skvělý a šťavnatý steak. Podávejte jej s grilovanou zeleninou. Na tento gastronomický zážitek nikdy nezapomenete!
Příprava
Pečlivě ořežeme hovězí maso, odstraníme všechny šlachy a vložte do uzavíratelného sáčku. V misce smícháme hořčici s brandy, olivovým olejem, medem a přísadou do jídel Podravka Natur Chilli. Mícháme, dokud se ingredience nespojí. Směs přilijeme do sáčku s masem. Přidáme také jablka nakrájená na menší klínky. Sáček dobře uzavřeme, protřepeme a necháme v ledničce několik hodin odpočinout. Poté ze sáčku vyjmeme maso a nakrájíme jej na 2 – 2,5 cm silné steaky. Steaky grilujeme na rozpáleném grilu, dokud se z vnější strany nevytvoří opečená krusta. Steak musí uvnitř zůstat krásně růžový. Během grilování steaky potíráme zbývající marinádou.
Servírování: Hotové steaky zlehka osolíme a ochutíme drceným pepřem. Podáváme s opečenou zeleninou a bramborami.
Rada: Pokud chcete, aby steaky zůstaly šťavnaté, grilujte je dvakrát z každé strany po dvou minutách. Steaky otáčejte ve směru hodinových ručiček, abyste zabránili vytékání šťávy a vysychání masa.