Chřestová polévka
- Recept od coolinarika.com -Chřest je plný vitamínů, minerálů a vlákniny, když si z něj uděláte polévku, jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc dostanete do svého těla výživné a zdraví prospěšné látky.
Příprava
Brambory a chřest očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce si dáme rozpustit máslo, na něj najemno nakrájenou cibuli a chvilku opékáme. Přidáme brambory, chřest a nasekanou petrželovou nať. Po chvilce opékání zalijeme vodou a necháme cca 25 min vařit na mírném ohni. Ke konci lehce podlijeme vínem a přidáme přísadu do jídel Podravka Natur. Uvařenou polévku opatrně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a dáme zpátky na plotýnku. Dle potřeby přidáme vodu, zalijeme smetanou, promícháme a chvíli povaříme.
Servírování: Podáváme posypané s opečenými dýňovými semínky, ozdobené pažitkou a opečenou bagetkou.
Rada: Horní části chřestu si po uvařené odložte bokem a nechte si je na ozdobení polévky.