Teplý salát s pórkem

  • 25 min
Teplý salát s pórkem

Ingredience

  • 250 g pórku
  • 80 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Černý pepř
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce opraženého sezamu
  • 1–2 lžičky tekutého koření Podravka Umami
  • 150 g těstovin
  • Sůl

Příprava

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte a nechte vychladnout.
  2. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka, cibuli nakrájejte na plátky. Na rozehřátý olej v pánvi dejte pórek, cibuli a česnek a za občasného míchání orestujte. Posypte čerstvě mletým pepřem a lehce osolte.
  3. Na pánev přidejte těstoviny, petrželku a společně prohřejte.

Servírování: Pokrm posypte sezamem a pokapejte tekutým kořením Podravka Umami, aby získal plnou chuť.

Rada: Na závěr přípravy můžete pokrm obohatit nakrájeným prosciuttem nebo sušeným lososem.