Brokolice s kořeněným dresinkem

  • 15 min
Brokolice s kořeněným dresinkem

Ingredience

  • Sůl
  • 2-3 plátky prosciutta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky tekutého koření Podravka Umami
  • 1 polévková lžíce nakrájené pažitky
  • 300 g růžičky brokolice

Příprava

  1. Růžičky brokolice uvařte v osolené vroucí vodě. Když jsou uvařené al dente, sceďte je a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.
  2. Do servírovací misky dejte brokolici a rozložte na ni nakrájené prosciutto.
  3. Připravte si zálivku z olivového oleje, nakrájené chilli papričky, prolisovaného česneku a tekutého koření Podravka Umami.

Servírování: Zálivkou přelijte brokolici, posypte nakrájenou pažitkou a podáváme.

Rada: Očištěný košťál brokolice nakrájejte na plátky a dejte vařit o chvilku dříve než růžičky, protože košťál potřebuje více času na změknutí.