Krémová kapustová polévka s klobásou

  • 35 min
Krémová kapustová polévka s klobásou

Ingredience

  • 60 g cibule
  • 250 g brambor
  • 1 lžička oleje
  • 1–2 klobásy
  • 1–2 lžičky tekutého koření Podravka Umami
  • 100 ml smetany na vaření
  • Černý pepř
  • 200 g listů kapusty
  • Sůl
  • Muškátový oříšek

Příprava

  1. Do hrnce dejte oloupané a nakrájené brambory. Zalijte vodou, přidejte nakrájenou cibuli a10 minut povařte.
  2. Lehce osolte a přidejte nakrájenou kapustu. Společně povařte dalších10 minut, přidejte mletý černý pepř a čerstvě mletý muškátový oříšek.
  3. Když je zelenina měkká, vše rozmixujte tyčovým mixérem. Vraťte na oheň, přidejte smetanu a případně další vodu a případně další vodu, pokud chete polévku méně hustou.
  4. Když se polévka vaří, přidejte tekuté koření Podravka Umami.
  5. Klobásu nakrájejte na kostičky a opečte na rozehřátém oleji na pánvi.

Servírování: Teplou krémovou polévku podávejte s opečenou klobásou.

Rada: Pro hezčí barvu a lepší nutriční hodnotu použijte zelenější listy kapusty.