Slepičí polévka s knedlíčky

Slepičí polévka s jemnými knedlíčky potěší a zahřeje v každém počasí.

  • 60 min
Slepičí polévka s knedlíčky

Ingredience

  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g slepičí či kuřecí maso (nejlépe s kostí)
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě
  • špetka soli
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • Knedlíčky
  • 200 g čerstvého či konzervovaného hrášku
  • 2 kostky Podravka slepičího bujonu
  • 1 l vody
  • 100 g petržele
  • 200 g celeru
  • 200 g mrkve
  • 200 g cibule

Příprava

  1. Maso omyjeme a naporcujeme na kousky (podle toho, jaké maso máme).
  2. Na rozehřátém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, dokud vše nezměkne. Poté přidáme maso, které také lehce opražíme.
  3. Zalejeme vodou a přivedeme k varu. Poté přidáme kostky bujónu a zakryté dál vaříme, asi cca 30 min.
  4. Než se polévka uvaří, připravíme si knedlíčky. Do misky dáme vejce, mouku, sůl, petržel a vše řádně promícháme.
  5. Až bude polévka uvařená, přidáme do ní knedlíčky.
  6. Na závěr přidáme hrášek.

Rada: Knedlíčky dávejte do polévky tak, že lžičku, na které máte těsto vložte i s těstem do polévky. Lžička se zahřeje a těsto se samo odlepí od lžičky.