Rajčata a la Provence s aromatickou polentou
- Recept od coolinarika.com -Polenta byla kdysi považována za jídlo chudých. Dnešní gastronomie ji ale povýšila na úplně jinou úroveň. Spojila ji se surovinami, díky kterým se z ní stává specialita podávaná i v těch nejvybranějších restauracích. My vám přinášíme jednu z jejích možných variací, s rajčaty a la Provence.
Příprava
Krájená rajčata Podravka vložte do zapékací misky, pokapejte olivovým olejem a pečte 30 minut v troubě rozehřáté na 220 °C. Do vroucí vody dejte sůl, máslo a přimíchejte kukuřičnou krupici. Vařte za stálého míchání přibližně 2 minuty. Poté přimíchejte nakrájenou gorgonzolu. Uvařenou polentu nalijte do formy a nechte vychladnout.
Servírování: Polentu podávejte s rajčatovou omáčkou. Talíř dozdobte listy rukoly nebo listy jiné listové zeleniny.
Rada: Nakrájenou polentu můžete před podáváním ještě opéct na pánvi do zlatavé barvy.