Salát z čočky beluga s dýní a parmskou šunkou

Čočka beluga získává na oblíbenosti díky své netypické černé barvě, rychlé přípravě bez namáčení a skvělé chuti. V kombinaci s parmskou šunkou a dýní hokaido je to opravdová lahůdka.

  • 45 min
Salát z čočky beluga s dýní a parmskou šunkou

Ingredience

  • 750 ml vody
  • sůl
  • 5 lžic balsamikového bílého octa
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 30 ml olivového oleje
  • 500 g dýně hokaido
  • 300 g parmské šunky
  • 400 g čočky beluga Lagris

Příprava

  1. Propláchnutou čočku beluga vsypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme do změknutí.
  2. Uvařenou čočku na závěr osolíme, lehce promícháme a necháme vychladit.
  3. Připravíme si zálivku z balsamikového octa a javorového sirupu, obě ingredience důkladně promícháme a mírně osolíme.
  4. Na rozehřátém oleji opečeme omytou a na kostičky nakrájenou dýni hokaido.
  5. Po vychladnutí ji opatrně zamícháme s uvařenou čočkou a zálivkou. Takto připravený salát necháme alespoň 20 minut odležet.
  6. Salát podáváme s plátky parmské šunky.