Panini s Ajvarem, grilovaným lilkem a slaninou
- Recept od coolinarika.com -Panini - tuhle dobrotu si můžete udělat i doma, vyzkoušejte náš recept s lilkem a slaninou.
Příprava
Pečivo podélně rozkrojíme, z vnější strany mírně potřeme olivovým olejem a na vnitřním řezu důkladně potřeme z obou stran Ajvarem. Necháme chvilku odpočívat. Připravíme si náplň: na pánev dáme zbylý olivový olej a na něm si opečeme pokrájenou slaninu, dokud nepustí šťávu. Na ni dáme lilek, pokrájený na cca 0,5 cm silná půlkolečka, jen mírně osolíme (slanina má v sobě dost soli), opepříme a necháme na mírném plameni opékat. Po pěti minutách k lilku přidáme na širší proužky pokrájenou papriku a oregano. Společně opékáme několik dalších minut, důležité je aby byly hotové lilky (změknou a zprůsvitní). Zeleninu občas otočíme, aby se opekla z obou stran. Hotovou náplní rovnoměrně poklademe jednu stranu pečiva, posypeme parmezánem, přiklopíme druhou stranou pečiva a dáme zapéct do sendvičovače dozlatova.
Rada: Podáváme se zeleninovým salátem.