Panini s Ajvarem, grilovaným lilkem a slaninou

Panini - tuhle dobrotu si můžete udělat i doma, vyzkoušejte náš recept s lilkem a slaninou.

  • 15 min
Panini s Ajvarem, grilovaným lilkem a slaninou

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g Podravka Ajvaru jemného
  • 100 g plátkové slaniny
  • 1 ks lilek
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 ks červená paprika
  • 2 lžíce sušeného oregana
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 4 ks ciabatty nebo bagety

Příprava

  1. Pečivo podélně rozkrojíme, z vnější strany mírně potřeme olivovým olejem a na vnitřním řezu důkladně potřeme z obou stran Ajvarem. Necháme chvilku odpočívat.
  2. Připravíme si náplň: na pánev dáme zbylý olivový olej a na něm si opečeme pokrájenou slaninu, dokud nepustí šťávu. Na ni dáme lilek, pokrájený na cca 0,5 cm silná půlkolečka, jen mírně osolíme (slanina má v sobě dost soli), opepříme a necháme na mírném plameni opékat.
  3. Po pěti minutách k lilku přidáme na širší proužky pokrájenou papriku a oregano. Společně opékáme několik dalších minut, důležité je aby byly hotové lilky (změknou a zprůsvitní). Zeleninu občas otočíme, aby se opekla z obou stran.
  4. Hotovou náplní rovnoměrně poklademe jednu stranu pečiva, posypeme parmezánem, přiklopíme druhou stranou pečiva a dáme zapéct do sendvičovače dozlatova.

Rada: Podáváme se zeleninovým salátem.